dissabte, 31 de març del 2012

Sortida a l'embassament de Susqueda 3r

El 14 de març, els nens i nenes de 3r vam visitar l'embassament de Susqueda (nord-est de la Selva), el qual conté aigues del riu Ter.
Abans d'arribar-hi, però, vam fer tres parades. La primera, on vam esmorzar, ens va permetre conèixer un altre embassament del riu Ter (l'embassament del Pasteral), el seu funcionament i la flora i fauna d'aquest tram de riu. La segona, ens va servir per veure la central hidroelèctrica de Susqueda des de l'autocar. La tercera, ens va ser útil per entendre com funcionen les turbines d'aquestes centrals. Amb un molí fet amb canyes i fulloles, vam comprovar com l'aigua pot generar moviment. També vam observar els animals d'aquest tros de riu.
Un cop a l'embassament de Susqueda, vam veure'n la presa, la quantitat d'aigua que hi entrava i sortia i vam repassar el funcionament d'una central hidroelèctrica.
Finalment, vam anar a prop de Sant Julià del Llor, on vam dinar, reflexionar sobre tot el que havíem après i construir una maqueta de sorra amb diferents elements del relleu i d'un embassament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada